torsdag den 30. august 2007

Fra toppen af Empire State...

Dag to i New York startede med en rigtig New York turistoplevelse - vi bevægede os 86 etager op til observatoriet i Empire State Building sammen med en masse andre mennesker. Og det var en stor oplevelse! Den ellers så støjende masse af trafik, vejarbejde og mange mennesker var kun en svag summen helt deroppe - og udsynet over Manhattan var formidabelt i det fine solskinsvejr - se selv!

MoMA
Efter det høje tårn gik turen til MoMA (Museum of Modern Art), som bød på en imponerende samling af de store moderne malere (især den stor samling Picasso var ret intereesant!) og en spændende fotografiafdeling! Desværre var Dalis The Persistence of Memory udlånt, så det fik vi ikke lov at se :(
Museet i sig selv var impnerende - nyåbnet for få år siden efter renovering og nyophængning, og aldeles fyldt med ansatte, der vogtede som høge over kunstværkerne. der var mindst en i hvert rum, blot for at holde øje med os!

Et grønt åndehul
En tur i Central Park blev det også til. Og det var en oplevelse, der kan anbefales til alle, der besøger byen. Det var dog et fantastisk sted, fyldt med legende børn, læsende New Yorkere, egern, par på gåture, løbere... Netop det man trænger til efter nogle dage omgivet af menneskemylder, osende, dyttende biler og tæt varm fugtig luft. Næste gang vi kommer herover skal en hel dag sættes af til parken!
På vores vej til Central Park var det vores mening at tage forbi Guggenheimmuseet - bare for at se det udefra. Vi var på dette tidspunkt museumsfyldte. Men så var det under udvendig renovering!! Så hele den flotte bygning var pakket ind i stilladser og afskærmning... Ikke megen arkitektur at se!

Dagen sluttede med teater på Broadway - ikke det mest velvalgte stykke skulle det vise sig, men stemningen var i top!

Ingen kommentarer: